Penziony Jeseníky – Ubytování Jeseníky

Penzion U Hradilů

Vrbno pod Pradědem

+420­ 602­ 560­ 763
CZ
CZ
CZ
CZ

3. ROČNÍK VRBENSKÉHO TROJBOJE
6.4 - 9.4.2012

6.4 - 9.4. 2012

 

 

 

Náš příběh začíná 26. července roku 1864, kdy posádka jachty Duncan ulovila v Severním průlivu mezi Irskem a Skotskem žraloka kladivouna a v jeho útrobách objevila tři neúplné listiny. Byly napsány francouzky, anglicky a česky a obsahovaly zprávu o ztroskotání lodi Britannia s kapitánem Grantem a posádkou na 37° 11´jížní šířky (údaje o zeměpisné délce byly bohužel nečitelné).

        Majitel jachty lord Glenarvan neváhal ani okamžik a vydal se společně se svou manželkou, kapitánem Johnem Manglesem, majorem Mac Nabbsem, roztržitým přírodovědcem Jacquesem Paganelem a s Mary a Robertem Grantovými, dětmi ztraceného skotského kapitána, na dobrodružnou záchrannou výpravu, která v podstatě znamenala cestu kolem světa po 37. rovnoběžce.

       Výprava začala pátráním v Jižní Americe, kde však ani pochod přes Andy nepřinesl žádaný výsledek, poté naši přátelé zamířili k břehům Austrálie. Zde se setkali s lodníkem Britannie Ayrtonem. Ten je provázel po Austrálii, vyklubal se z něj však podvodník a vůdce trestanců, kteří chtěli získat jejich majetek.

         Nakonec se cestovatelé přes velké útrapy dostali na pobřeží, ale jejich jachta tam na nečekala, omylem před jejich příchodem odplula. Na malé lodi dopluli Skotové na Nový Zéland. Zde však padli do rukou lidojedů. Naštěstí je zachránil Robert, který uprchl. Díky Paganelovi se dostali k moři a zde je čekalo velké překvapení. Vody zde křižoval Duncan s v podpalubí uvězněným Ayrtonem.

         Náhoda přivedla jachtu k malému ostrůvku Tabor, kde měl být lodník vysazen. Jaké však bylo překvapení, když zjistili, že ostrov je obydlen třemi trosečníky, kapitánem Grantem a dvěma námořníky.

          Příběh by mohl končit ponecháním Ayrtona na ostrově a šťastným návratem námořníků domů, kdyby ovšem kapitán Grant během pobytu na ostrově nezjistil, kde je uryt poklad nedozírné ceny! Pro jistotu vše pečlivě zakreslil do mapy, rozdělil ji na třetiny a každý díl dal jednomu z trosečníků. Bohužel se ostrovem přehnala vichřice a mapy jim sebrala. Zůstal jediný díl, který nosil prozíravý kapitán vždy u sebe. ...

Pojďme tedy hledat s jeho pomocí ostatní pergameny, klíče k pokladu!

 

 

 

Vážení přátelé!

Dovolte nám, abychom Vás pozvali na stále populárnější, již třetí ročník Vrbenského trojboje. Tentokrát se propadneme do doby ocelové revoluce, do doby velkých objevů, do doby dobývání světa. Celý víkend se bude odehrávat v období druhé poloviny 19. století! Uvítání všech účastníků proběhne v pátek po západu slunce v podpalubí zájezdního hostince u Hradilů. Po uvítání Vás seznámíme s programem celé akce a pobavíme se při již tradiční oldies party. V sobotu vyrazíme na neuvěřitelných železných strojích poháněných vlastní silou na již tradiční cyklovýlet. V neděli se pokusíme dobýt nejvyšší horu Moravy a v pondělí splujeme divoké vody dnes neznámé řeky. Pří objevování těchto doposud neznámých končin nám bude motivací fakt, že se budeme postupně dozvídat podrobnosti a rozplétat hlavolam, který nás dovede k místu pokladu. 

 Tento nám pak bude odměnou za námi prožité útrapy a příkoří.

Prostředky potřebné k získání pergamenu:

 

Samohybné stroje

 

Ski

Plavidla

 

           Budeme rádi, když se nám podaří se co nejvíce připodobnit druhé plovině 19. století, ale zejména a převážně nám jde o prožití pohodového velikonočního víkendu. Takže vše v klidu! Hlavně přibalte dobrou náladu.

 

A jak vše dopadlo?

Myslím, že opravdu skvěle. Počasí nám přálo. V sobotu na cyklovýletě nám svítilo sluníčko, v neděli nám pod běžky sněžilo a v pondělí na vodě trošičku pršelo, ale bylo teplo.

Akce se účastnilo celkem 25 dospělých a 23 dětí. Pár fotek pro dokreslení atmosféry:

 

Kapitán Grant přichází...

Uvítání účastníků. Úvod do děje příběhu nám sehrál náš divadelní soubor MiPa

 

Posádka jachty Duncan vyhlíží úlovek.

Kolem lodi plave žralok kladivoun.

Lov žraloka kladivouna

Lov žraloka kladivouna.

Kapitán John Mangles vytahuje vzkaz z láhve.

Majitel jachty lodr Glenarvan čte vzkaz z láhve.

A čte.

 

A čte.

A dlouho čte...

Až se konečně dočte, kde je uložen první díl mapy, která nás dovede k vytouženému pokladu.

Kapitán John Mangles nachází první díl mapy.

Prohlédněme si mapu...

Ať všichni víme, kam nás zítra cesta zavede pro další díl mapy.

A na zdraví! Pojďme hodovat.

Nebo snad ještě ne?

Nejprve tanečky!

 

A taky berličky.

 

Pan hoteliér s rodinkou.

V sobotu jsme se pomocí samohybných strojů vydali hledat další díl mapy.

 

A bylo u toho veselo.

Do kopce už to moc nejelo.

Další díl mapy jsme našli v cukrárně v Ludvíkově, kde se o občerstvení postarala hodná paní cukrářka. Další díl mapy byl ukryt na horské chatě Barborka, kam dorazily i tři statečné děti! Barunka, Markétka a Dan.

 

Odměnou nám byla truhla plná zlaťáků zakopana na zahradě penzionu. Bohužel došel fotomateriál, tak až některý z účastníků akce nás obdaří příslušnými fotografiemi, vše doplníme. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na příští vydařenou akci!

Kontakt: majitel@penionuhradilu.cz